ZZ Veilig motorijden

Veilig motorrijden.

Hoewel ieders eigen verantwoordelijkheid  voorop staat(*), kan ook de voorrijder in belangrijke mate bijdragen aan de veiligheid tijdens onze toertochten. Door de tocht goed voor te bereiden en op een veilige manier voor te rijden, kan zij of hij de risico’s  tijdens de tocht aanzienlijk beperken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan risico’s als gevolg van:  keren op de weg na een gemiste afslag, slecht wegdek, gevaarlijke verkeerssituaties, op het laatste moment afslaan, te hoge snelheid, etc.

Ons Jubileumjaar is een mooie gelegenheid om Veiligheid in het algemeen en de rol van onze voorrijders daarbij nog eens te benadrukken. De verkiezing van de “Motorrit van het Jaar” kan daarbij helpen. Immers door de ritten ook ten aanzien van veiligheidsaspecten te beoordelen, krijgen we inzicht in hoe we de veiligheid tijdens onze tochten nog verder kunnen verbeteren.

Daarom zijn de  beoordelingen niet alleen bedoeld om de “Motorrit van het Jaar” vast te stellen, maar ook om hier verbetersuggesties uit te halen. De belangrijkste suggesties worden aan het eind van het seizoen (anoniem) samengevat door de feestcommissie en aan alle leden ter lering toegestuurd.

De beoordeling van een rit is dus niet bedoeld om voorrijders af te kraken of af te schrikken, maar vooral om elkaar te helpen om samen te verbeteren. De veiligheid van ons allemaal kan daarmee worden verhoogd! Wie wil dat nu niet!

Dus pak deze handschoen op en meld je aan als voorrijder en help mee om onze tochten nog veiliger en leuker te maken! Als je nog niet zo ervaren bent, vraag dan gerust iemand om te helpen.

En misschien ben jij dan wel de winnaar van de Motorrit van 2019!

Veel succes!!

(*) Iedereen neemt op eigen risico deel aan onze Toertochten. Zie ook onze toer-etiquette op onze website en in onze nieuwsbrieven.